HomeAdministratie Een baan als administratief medewerker; veelzijdig en interessant

Een baan als administratief medewerker; veelzijdig en interessant

Posted in : Administratie on by : Raymond

Ieder bedrijf heeft administratieve medewerkers. Dit zijn fulltime of parttime werknemers die diverse administratieve werkzaamheden verrichten. Dagelijkse taken die ze uitvoeren zijn bijvoorbeeld het beantwoorden van e-mails, post klaarmaken en versturen, telefoontjes beantwoorden en dossiers bijhouden. Dit betekent dat ze binnen het bedrijf met veel verschillende mensen en afdelingen te maken hebben en dat ze veelzijdig inzetbaar zijn. Klinkt goed, maar hoe word je administratief medewerker?

Opleiding

Behalve goede kennis van de Nederlandse taal en enige computer ervaring, zijn er verder geen vereisten voordat je aan de opleiding begint. Als je inzet toont, mee kan komen en je huiswerk op tijd maakt kan het diploma in 9 maanden halen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld Microsoft Office training, taal en rekenen en lessen over praktijksituaties in een kantoor. Bij dit diploma zit ook het diploma receptionist/telefonist inbegrepen.

De functie

In de functieomschrijving van een administratief medewerker vraagt men meestal naar de vaardigheden organiseren, analyseren, rapporteren, professionaliteit en administratief schrijven. Als taken worden onder andere archiveren, controleren van formulieren, opstellen van rapportages en administratieve ondersteuning genoemd. Je bent als administratief medewerker dus echt multifunctioneel inzetbaar.

De mogelijkheden

Met een baan als administratief medewerker kan je alle kanten op. Zoals al eerder gezegd, omdat je multifunctioneel inzetbaar bent ontwikkel je veel verschillende basis skills en zie je veel kanten van het bedrijf waar je voor werkt. Dit maakt de baan niet alleen interessant en veelzijdig, maar je maakt ook kennis met mensen van verschillende afdelingen. Zo kan je een sterk netwerk opbouwen binnen het bedrijf. Als je na een aantal jaren dan besluit dat je wilt doorgroeien, dan heb je ten eerste de vaardigheden en ten tweede de kennis over de richting die je op wilt en de contacten die je daarmee kunnen helpen.