HomeVeiligheid Gas meten voor de veiligheid in bedrijven

Gas meten voor de veiligheid in bedrijven

Posted in : Veiligheid on by : Raymond

Als in een bedrijf gewerkt wordt met gassen is het zeker noodzakelijk dat dit ook veilig gebeurt. Hiervoor kunnen dan ook diverse middelen gebruikt worden om te meten hoeveel gas er vrij komt bij bepaalde werkzaamheden zodat het geen gevaar oplevert voor de werknemers.

Single gas meter

Gas kan op verschillende manieren gedetecteerd worden maar dit gebeurt veelal met meters. Deze meters zijn in diverse soorten te koop. Zo kun je kiezen voor een single gas meter. Deze zijn een betrouwbare bron voor gasdetectie en kunnen wel drie jaar meegaan zonder dat onderhoud nodig is. Zo kun je er ook altijd op rekenen dat de meter het doet en zijn ze uiterst betrouwbaar.

Multi gas meter

Naast de single meters zijn er ook multi gas meters. Hiermee kunnen verschillende soorten gas gemeten worden met één apparaat. Dit betekent dat in een bedrijf waar verschillende gassen kunnen ontsnappen deze ook afzonderlijk gemeten worden en je meteen weet met welk gas je van doen hebt als er iets voorvalt.

PID meter

Naast deze twee meters om gas en lekken op te speuren kun je ook nog kiezen voor een zogenaamde PID meter. Deze kan ook meer gassen tegelijk opsporen maar is ook geschikt voor het detecteren van vluchtige organische verbindingen, zuurstof, brandbaar gas en verschillende gifsensoren. In een bedrijf waar veel met gevaarlijk of chemische stoffen gewerkt wordt is een dergelijke meter onmisbaar omdat deze de veiligheid kan waarborgen. Deze meters zijn draagbaar zodat je ze op verschillende plaatsen in een bedrijf gebruiken kunt als je vermoedt dat er een gevaarlijke stof ontsnapt is.

Kijk goed welke meter bij je bedrijf past

Als je een bepaalde meter zoekt kun je daarbij ook aangeven hoe deze werken maar in het geval van een multimeter of een PID meter ook welke stoffen ze dienen te kunnen detecteren. In verschillende bedrijven kunnen namelijk ook verschillende gassen vrijkomen.