HomeOpleiding Hoe Kenteq het bedrijfsleven te hulp schiet

Hoe Kenteq het bedrijfsleven te hulp schiet

Posted in : Opleiding on by : Raymond

Tekort aan geschoold personeel

De afgelopen jaren is de opleiding MBO techniek nagenoeg leeggelopen; Kenteq geeft een antwoord op de roep van bedrijven naar goed geschoold personeel voor deze richting. De reden waarom de MBO techniek een leegloop heeft ervaren is ook duidelijk. De afgelopen jaren verkeerde ons land in een financiële crisis. Er werd nauwelijks geïnvesteerd in nieuwe techniek en de vraag naar technisch personeel lag dan ook nagenoeg stil. Omdat scholieren niet in de schoolbanken gingen zitten om thuis in de WW te komen liep het leerlingenaantal op deze opleidingen terug.

Een omscholing die waarde heeft

Inmiddels is er een omslag gaande op de arbeidsmarkt. Er zit personeel thuis wat afkomstig is uit het bedrijfsleven in een heel andere branche. Dit personeel is enorm gemotiveerd om weer aan de slag te gaan, maar zal daarvoor wel moeten worden bijgeschoold en omgeschoold. Personeel wat zit te popelen om weer aan het werk te gaan zal dus weer in de schoolbanken moeten. De overheid doet er alles aan om tot een match tussen deze werklozen en werkgevers te komen. De andere kant van de medaille is natuurlijk de werkgever; die al op zijn beurt ook aan het werk moeten.

Een opleiding op de werkvloer

Iemand die ooit heeft gewerkt in een heel andere branche zit niet te springen om weer in de schoolbanken plaats te nemen bij een onderwijsinstituut. Dit is dan ook waar deze opleider tussenbeide komt. Het personeel wat aan de slag wil in een technisch beroep wordt niet op school getraind, maar op de bedrijfsvloer zelf. Zo worden de juiste vaardigheden om het beroep in de technische sector uit te oefenen aangeleerd terwijl de werknemer al productief is. De werkgever op zijn beurt heeft het recht om de studiekosten te declareren bij de overheid. Op die manier is er een mooie samenwerking ontstaan tussen overheid en bedrijfsleven waar iedereen de vruchten van plukt.