HomeSchulden Hoe ziet een incassotraject er precies uit?

Hoe ziet een incassotraject er precies uit?

Posted in : Schulden on by : Raymond

Heb je te maken met debiteuren die niet tijdig voldoen aan hun betalingsverplichtingen? Debiteuren die niet betalen voor werkzaamheden die je hebt verricht? Iedere dag dat een factuur langer openstaat heeft je onderneming daar onder te leiden. Om toch te krijgen waar je wettelijk gezien recht op hebt kun je overwegen om een credit mangement bureau in te schakelen.

Kiezen voor een incassotraject

Hoe ziet een incassotraject er precies uit? Wordt je geconfronteerd met een debiteur die ook na meermaals aandringen niet aan de betalingsverplichting voldoet dan kun je daarvoor een incasso specialist inschakelen. Door deze stap te nemen kan het zijn dat je je bezwaard voelt naar je opdrachtgever toe, maar ook jouw onderneming heeft dagelijks te maken met doorlopende kosten. Facturen die openstaan kosten je bedrijf soms onnodig veel geld. Je kunt dit voorkomen door tijdig voor een incassotraject te kiezen. Incasso specialisten adviseren de haalbaarheid van je vordering en geven advies over te nemen stappen. Vanaf dat moment heb je zelf geen omkijken meer naar de openstaande factuur, dit doen de medewerkers van het credit management bureau voor je.

Maak weer tijd om te ondernemen

De openstaande vordering wordt door het credit management bureau behandelt als ware het eeen eigen vordering. Dit zorgt ervoor dat jij wordt ontzorgt en weer tijd hebt om te ondernemen. Gaat de debiteur na een aantal aanmaningen niet over tot betaling en kan er geen betalingsregeling overeen worden gekomen ook dan geeft het incasso bureau de moed niet op. Je hebt immers recht op de betaling van je openstaande factuur.

Voorkomen is vaak beter dan genezen

Heb je meermaals meegemaakt dat debiteuren slecht van betalen zijn dan kan soms het vertrouwen om met een nieuwe klant zaken te doen afnemen. Daarom is het mogelijk om ook op preventieve basis gebruik te maken van een credit management bureau. Door van deze dienstverlening gebruik te maken worden eventuele risico’s geminimaliseerd en is het mogelijk om het interne debiteurenbeheer te verbeteren.